Τρομολαγνικό ρεπορτάζ για μια συνηθισμένη ομιλία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Ένας Τσέχος δημοσιογράφος από κρατικό ραδιόφωνο είχε έρθει στην Ελλάδα για ένα αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή. Με την βοήθεια του δημοσιογράφου Θέμη Ρίζου γνωστού και ως... "Πίκου Απίκου"  παρακολούθησαν μια ομιλία του Συναγωνιστή Γεώργιου Γερμενή στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, την οποία παρουσίασαν στο ρεπορτάζ τους ως ένα σκηνικό απόλυτου φόβου και τρόμου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλα κύλησαν ομαλά. ...




Οι δύο δημοσιογράφοι πέρασαν την υποδοχή αφήνοντας τα ονόματά τους στην είσοδο, αφού έρχονται για πρώτη φορά και τους γνωστοποιήθηκε ότι δεν επιτρέπονται οι μαγνητοφωνήσεις και οι φωτογραφίες μετά τα τελευταία περιστατικά με τις υποκλοπές των δημοσιογράφων του BBC. Εισήλθαν στον χώρο των γραφείων όπου ήταν γεμάτος από σημαίες και σύμβολα του Ελληνισμού και αφίσες για τον κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, στις καρέκλες καθόντουσαν οι μεγαλύτερης ηλικίας Συναγωνιστές, ενώ όρθια ήταν νεολαία του Κινήματος. Οι δημοσιογράφοι στάθηκαν όρθιοι λόγω έλλειψης θέσεων ανάμεσα στους Συναγωνιστές και φίλους. Εκείνη την στιγμή έφτασε ο κεντρικός ομιλητής Συναγωνιστής Γερμενής, έγινε η ενημέρωση για την άφιξή του από τον υπεύθυνο της Τοπικής οργάνωσης και αμέσως οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ σηκώθηκαν όρθιοι ως ένδειξη σεβασμού. Ξεκίνησε η ομιλία και ο πύρινος λόγος του Συναγωνιστή σταματούσε συνέχεια από τα θερμά χειροκροτήματα. Η εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα με άπαντες τους Συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Μετά το πέρας της ομιλίας οι δημοσιογράφοι όπως και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση αποχώρησαν.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα κύλησαν ομαλά, ήταν μια απλή και συνηθισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Οι δημοσιογράφοι όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και τρόμου που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμα και για αυτήν την συνηθισμένη ομιλία γράψανε ολοκληρο σενάριο που παραπέμπει σε ταινία θρίλερ. Θα αναφέρουμε τι γράφουν κατά την αποχώρησή τους γιατί εκεί υπάρχει το ενδιαφέρον όπου παρουσιάζουν τα συναισθήματά τους για την ‘’τρομακτική’’ ομιλία που παρακολούθησαν.
Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι έφυγαν βιαστικά ο Θέμης άναψε ένα τσιγάρο και ο Πάβελ που δεν καπνίζει ποτέ είπε χαρακτηριστικά "Μπορώ να έχω κι εγώ ένα;" Αμέσως ο Θέμης με τρεμάμενα χέρια του στρίβει ένα και του το δίνει. Ο Πάβελ λέει "Χρειάζομαι αλκοόλ, δυνατό αλκοόλ’’ , τότε ο Θέμης κατάλαβε ότι και ο Πάβελ ήταν κατατρομαγμένος όπως και ο ίδιος. Λίγη ώρα αργότερα αναφέρουν ότι βρήκαν ασφαλές καταφύγιο κοντά στο Σύνταγμα όπου έπιναν ρακή και συζητούσαν για το ρεπορτάζ.
Μέσα από την κουβέντα συνειδητοποίησαν «ότι οι εκκλήσεις για "απομόνωση" ή "αποκλεισμό" της Χρυσής Αυγής δεν είναι λάθος. Είναι όμως πλέον άσχετες. Δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν αποκλείσει τους Χρυσαυγίτες αλλά οι Χρυσαυγίτες είναι που έχουν αποκλείσει τα μέσα ενημέρωσης(!). Όσο εξαπλώνουν τη δράση τους σε όλο και περισσότερες περιοχές, κατανοούν ότι η άμεση επαφή με το ακροατήριό τους έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τη δημοσιογραφική προβολή. Κλείνουν την πόρτα στους απατεώνες δημοσιογράφους και δουλεύουν στις γειτονιές, με δραστήριους τοπικούς πυρήνες. Μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ότι κάθε μέρα γίνονται δεκάδες εκδηλώσεις, συζητήσεις, ομιλίες βουλευτών, συγκεντρώσεις τροφίμων και πολλές ακόμη δράσεις, κυριολεκτικά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τέρμα η θεωρία: οι Χρυσαυγίτες δεν κάνουν αναλύσεις. Μοιράζουν τρόφιμα, οργανώνουν αιμοδοσίες, παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, και στέλνουν τους βουλευτές τους να δίνουν κουράγιο σε κάθε γειτονιά.»
Επιπλέον στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η «"αντίπερα όχθη" δεν θα καταφέρει τίποτα αν μείνει μόνο στα σποραδικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια». Ακόμη παραδέχονται ότι 200 μέτρα από τα γραφεία που επισκεφθήκαν πραγματοποιούνταν αντισυγκέντρωση η οποία δεν απέτρεψε την ομιλία του Συναγωνιστή. Ενώ επισημαίνουν ότι πορείες και οι διαδηλώσεις δεν λένε κάτι, ο κόσμος δεν θέλει τα σφυροδρέπανα και τις αλφάδες και ποτέ δεν θα συμμετείχε σε τοπική οργάνωση του Σύριζα ούτε θα πήγαινε σε ‘’στέκι αντιεξουσιαστικών πυρήνων.’’ Και καταλήγουν στο ότι ‘’Αν συνεχίσουν τα κόμματα, τα γκρουπούσκουλα, οι συνιστώσες και οι πάσης φύσεως συλλογικότητες να δρουν αποσπασματικά και μεμονωμένα, δεν υπάρχει ελπίδα. Ειδικά όσο κρύβουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές τους πρωτοβουλίες. Οι μεν δεν θέλουν τους δε, γιατί είναι «μνημονιακοί». Οι άλλοι δεν θέλουν τους πρώτους γιατί είναι «ακραίοι». Κι ο καθένας στήνει τα δικά του, μικρά, ασήμαντα και τελείως αναποτελεσματικά πανηγυράκια κατά της Χρυσής Αυγής.’’
Υ.Γ. Σημειώνουμε ότι το τρομολαγνικό ρεπορτάζ αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του γνωστού αριστερού δημοσιογράφου Κούλογλου. Ενώ στις φωτογραφίες που δημοσιεύσανε στο ρεπορτάζ τους τις οποίες πήρανε από την σελίδα μας τις ονομάσανε και τις τρεις «φίδι».