Υποτιμά το κοινοβούλιο και την νοημοσύνη μας ο Δένδιας

Άλλα απαντάει στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής ο Δένδιας και άλλα κάνει..  
Στις 12-2-2013 οι Συναγωνιστές Αρτέμιος Ματθαιόπουλος και Χρήστος Παππάς κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την σχεδιαζόμενη χωροθέτηση κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Κακαβιά Ιωαννίνων. ...




Στην ερώτηση, αφού τονίζεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει εξαρχής ταχθεί εναντίον του μέτρου της δημιουργίας των περίφημων «Κέντρων Φιλοξενίας μη-νόμιμων Μεταναστών», αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του παλαιού ΚΤΕΟ που βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή προκειμένου να στεγάσει με όλες τις σχετικές ανέσεις τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.

Ερωτάται μεταξύ άλλων ο υπουργός εάν έχουν προχωρήσει μελέτες των δεδομένων της περιοχής σε σχέση με ένα τέτοιο κέντρο σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας, δημόσιας υγείας και εγκληματικότητας, και ποια υπήρξαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους και εάν υφίσταται το ενδεχόμενο παράλληλης δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στον Δήμο Πωγωνίου.

Στην Ερώτηση απαντά το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ γραπτώς στις 5 Μαρτίου 2013 ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι πιστοποιήσεις, σε συνδυασμό τόσο με τις επισημάνσεις των ερωτώντων κ.κ. συναδέλφων, καθώς και άλλων φορέων και πολιτών, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Όμως στην ομιλία που έκανε στην Ν.Ο.Δ.Ε. Θεσπρωτίας προανήγγειλε ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το κέντρο λαθρομεταναστών στην Κακαβιά! Το γεγονός διαβάζουμε και σε ανάρτηση της ιστοσελίδας Epirus Post με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2013 δηλαδή δύο μέρες πριν την απάντηση στην ερώτησή μας.
''Δένδιας: Στο τέλος καλοκαιριού το Κέντρο Μεταναστών στην Κακαβιά
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013 17:14 Βάσω Σκουλίκα
Στο τέλος καλοκαιριού οριοθέτησε χρονικά τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κακαβιά, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα.'' Δηλαδή στις 5 Μαρτίου ο υπουργός Προ-Πο απαντά ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες και οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωσή τους, ενώ οι αποφάσεις ήσαν ήδη ειλημμένες και ανακοινώθηκαν σε κομματική εκδήλωση. Ο υπουργός Προ-Πο δείχνει με τον τρόπο αυτό την περιφρόνησή του στο Κοινοβούλιο και τους θεσμούς τους οποίους με υπερβάλλοντα ζήλο ισχυρίζεται ότι προασπίζει.