Απαγόρευση φωτογραφίας με Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη


Μετά από επίσκεψη μας στον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως και χωρίς να θέλουμε να προσβάλλουμε το χώρο ή να προκαλέσουμε αντιδράσεις αποφασίσαμε να φωτογραφηθούμε ως Ελληνες πολίτες με την Ελληνική σημαία που είχαμε μαζί μας. Προς έκπληξή μας οι φύλακες άρχισαν να ...
 


σφυρίζουν προειδοποιητικά από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Αφού μας πλησίασαν ενημερωθήκαμε προφορικά με πολλή ευγένεια αλλά καιμεγάλη λύπη και έκπληξη ότι βάσει κανονισμού απαγορεύεται η επίδειξη ή φωτογράφιση σύμβολων οποιουδήποτε τύπου και δυστυχώς, μεταξύ αυτών και της Ελληνικής σημαίας. Επισκεφθήκαμε το φυλάκιο εισόδου στη πύλη όπως μας υπέδειξαν και ενημερωθήκαμε, πάλι προφορικά, ότι αποτελεί οδηγία άλλα δεν υπήρχε κάποιο σχετικό έγγραφο που να αναγράφεται ώστε να μας το επιδείξουν. Η Ελληνική σημαία αποτελεί το ύψιστο σύμβολο του Κράτους και θα έπρεπε να εξαιρείται από ένα τέτοιο κανονισμό η τουλάχιστον να θεωρείται αυτονόητο από τους εργαζόμενους φύλαξης του χώρου. Είναι απόλυτα κατανοητό να απαγορεύονται όλα τα σύμβολα (εμπορικά, ομαδικά, πολιτικά ή άλλου τύπου) προς αποφυγή προσβολής του χώρου είτε και σημαίες άλλων χωρών αλλά θεωρούμε πως είναι πραγματικά απαράδεκτο να απαγορεύεται η ίδια η Ελληνική Σημαία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί περιστατικάκατά τα οποία, έχουν αναρτηθεί πανό συγκεκριμένου κόμματος στον Ιερό Βράχο προσβάλλοντας την εικόνα της χώρας και μειώνοντας την αξία της στο εξωτερικό. Περιστατικά για τα οποία κανένας δεν διώχθηκεποινικά. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποιος έχει εκδώσει μια τέτοια ανθελληνική οδηγία και να διερευνήσετε μήπως ο κύριος Στουρναρας η Σαμαράς έχουν αξιοποιήσει εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών με Fast Track και το βράχο της Ακροπόλεως.
ΥΓ: Η σημαία υπήρχε διότι προηγούμενως παρευρεθήκαμε σαν παλαιοί εύζωνες στη κατάθεση στεφάνου της μαύρης επετείου της βεβήλωσης του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη όπως οφείλαμε σαν παλαιοί εύζωνες.

Με τιμή
Εύζων Ν. Γ.
Εύζων Ι. Κ.



xristospappas.blogspot.gr