Γυρνάει τας... Ευρώπας και ψάχνει συμμάχους εναντίον της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας


Συνέντευξη έδωσε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο, ο Αλέξης Τσίπρας στην κάμερα της εφημερίδας «The Guardian». Η πρώτη λεπτομέρεια που είναι άξια σχολιασμού είναι ότι ο Τσίπρας έμαθε το μάθημα του και απέφυγε να μιλήσει αγγλικά για να μην ξαναγίνει ρεζίλι. Το δεύτερο, άξιο σχολιασμού θέμα, είναι ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί διεθνές θέμα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον παγκόσμιο ενδιαφέρον και προκαλεί τρόμο στους πολιτικάντηδες. ...




Ενδεικτικό των παραπάνω, ότι ο Τσίπρας ξόδεψε μεγάλο μέρος της συνέντευξης του, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους αγγλοσάξωνες και να τους θέσει ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Στην προσπάθεια του για αυτήν βέβαια έγινε παντελώς ρεζίλι για άλλη μία φορά, χρησιμοποιώντας την ανιστόρητη αριστερή οπτική για την Ιστορία, που στηρίζεται στην αποδόμηση της Εθνικής Μνήμης. Ας δούμε εν τάχει, επειδή εμείς δεν «φιμώνουμε», όπως οι «δημοκράτες» τις δηλώσεις Τσίπρα, για την Χρυσή Αυγή:
«Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο είναι να ξαναδημιουργήσουμε έμπνευση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί μέσα από τους αγώνες του και μέσα από το δημοκρατικό δρόμο να αντιμετωπίσει αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Ο μόνος τρόπος να χτυπήσουμε την εξάπλωση των νεοναζί στην Ελλάδα είναι να σταματήσουμε αυτό το βάρβαρο πρόγραμμα της λιτότητας. Αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία της εξάπλωσης της νεοναζί στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ένας λαός που είχε την τάση να ακολουθεί τέτοιου είδους ιδεολογίες. Αντίθετα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συνέτριψε τον φασισμό, ήταν στον πυρήνα της αντιστασιακής δράσης στην Ευρώπη».
Από πού να πρωτοπιάσει κανείς, όμως, το αποτέλεσμα της μονομανίας του Τσίπρα; Από την Ιστορική πλευρά ή από την πολιτική; Ξεκινώντας από την Ιστορική πλευρά να θυμίσουμε απλώς στον leader of Syriza ότι τον ηγέτη κατά την διακυβέρνηση του οποίου οι Έλληνες «συνέτριψαν τον φασισμό», ο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η αριστερά τον καταγγέλλει εδώ και χρόνια ως «φασίστα», ενώ οι ιδεολογικοί του πρόγονοι στο τότε ενωμένο ΚΚΕ μιλάγανε για «ιμπεριαλιστικό πόλεμο των μοναρχοφασιστών».
Ερχόμενοι στα σημερινά και στην πολιτική πλευρά του ζητήματος, ας κοιτάξει καλύτερα ο κ. Τσίπρας το κόμμα του που έχει καταντήσει να αλλάζει θέση πιο συχνά και από τον Καρατζαφέρη και ας αφήσει την Χρυσή Αυγή και τις αναλύσεις κατά μέρος. Για να μην του θυμίσουμε, δηλαδή, τις δηλώσεις στελεχών του που μιλάγανε για φορολόγηση των καταθέσεων, όπως αυτή που έγινε στην Κύπρο και αργότερα ο Τσίπρας και η κουστωδία της καταγγείλανε, αντί να την χαιρετίσουνε, αφού ήταν, ουσιαστικά, μετουσίωση των θέσεων τους. Ας ασχοληθεί προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά θα «επαναδιαπραγματευτεί» ή αν θα «καταγγείλει» το μνημόνιο, γιατί ακόμα και τα στελέχη του έχουν αρχίσει και… ζαλίζονται από τις κωλοτούμπες.