"Λαμογιές" ακόμη και στην επιχορήγηση των κομμάτων

Η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ, δίνει μεν«οικονομική ανάσα» περίπου 15 εκατ. ευρώ στα υπερχρεωμένα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που εδώ και μήνες έχουν απλήρωτους εργαζομένους,ενοίκια, προμηθευτές και δόσεις σε δάνεια, αλλά δεν τους αρκούν για να μπαλώσουν «τις τρύπες» τους. 
Έτσι, οι συγκυβερνώντες απεργάζονται διάφορες ύποπτες μεθόδους, που θα αποκλείουν τη χρηματοδότηση στα ενοχλητικά αντιμνημονιακά κόμματα και με απατεωνίστικους, στη κυριολεξία, κανονισμούς, «τα νέμονται για τη πάρτη τους»...
 
 
 
Το συνολικό ποσό που θα λάβουν τα κόμματα ανέρχεται σε 15.440.000 ευρώ, το ζήτημα όμως που ανακύπτει έχει να κάνει με τον απατεωνίστικο τρόπο που θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά.
Δηλαδή σκέφτηκαν να μοιραστούν τα χρήματα με βάση τα εκλογικά ποσοστά του 2009 και όχι με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου του 2012!!!
Από την μία πλευρά βρίσκονται τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΚΚΕ, που επιθυμούν οι υπολογισμοί να γίνουν με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2009, καθώς έτσι ωφελούνται και εξασφαλίζουν πολλά εκατ. ευρώ επιπλέον και από την άλλη πλευρά οι πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και της ΔΗ.ΜΑΡ, που αν δεν ληφθούν υπόψη τα ποσοστά των πρόσφατων εκλογών του 2012 μένουν κυριολεκτικά «εκτός μοιρασιάς», χάνουν αρκετά εκατ. ευρώ και αποδυναμώνονται πολιτικά έναντι των άλλων.
Με δεδομένη μάλιστα τη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά σχεδόν όλων των κομμάτων, ειδικά όμως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα χρέη των οποίων προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ,το θέμα αποτελεί αναμφισβήτητα «καυτή πατάτα» και βάζει σε πειρασμό τους συγκυβερνώντες να μεταχειριστούν με κάθε τρόπο τα χρήματα επ’ ωφελεία τους.
Από το Υπουργείο Εσωτερικών απαντούν, ότι «το θέμα μας ξεπερνάει», δείχνοντας στην ουσία προς την κατεύθυνση του Μαξίμου και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται ότι η απόφαση για «ξεπάγωμα» της δόσης και διανομή της με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών του 2009, έχει ήδη κλειδώσει, διότι έτσι δυσκολεύουν και τις κινήσεις των αντιπάλων τους.
Αν και οι δύο πρώτες δόσεις για το 2012 (πρώτο και δεύτερο τρίμηνο), που τα μνημονιακά,κυρίως κόμματα βιάστηκαν να εισπράξουν (παρά την οικονομική κρίση που μάστιζε τη χώρα και προβλέποντας ότι θα «πατώσουν»εκλογικά), με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009 και εφόσον ακόμα δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του Ιουνίου, εν τούτοις το ερώτημα που δήθεν ανακύπτει, είναι αν οι δύο τελευταίες δόσεις του τρέχοντος έτους θα πρέπει να δοθούν με βάση τα ίδια ποσοστά, εκείνα δηλαδή του 2009, όπως κακώς έγινε με τις δύο πρώτες δόσεις, ή με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2012, όπως είναι και το σωστό.
Στην περίπτωση που επικρατήσει η άποψη, όπως δολίως μεθοδεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «να τηρηθεί το γράμμα του νόμου», λύση η οποία όπως φαίνεται προς το παρόν προκρίνεται και τα χρήματα δοθούν με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2009, ο «μεγάλος κερδισμένος» θα είναι, ποιός άλλος; το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, που θα ωφεληθεί με το εξωπραγματικό ποσό των 4.258.629ευρώ που (στη πραγματικότητα δεν) δικαιούται ως... πρώτο κόμμα που ήταν το2009!
Ίσως αυτό να αποτελεί και σημαντικό μέρος της συμφωνίας συνεργασίας, μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...
Κερδισμένοι σε αυτή την περίπτωση θα είναι όμως, τόσο το ΚΚΕ (θα κερδίσει 558.691ευρώ), όσο και η ΝΔ (θα κερδίσει 619.530), καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι (θα κερδίσουν 171.555 ευρώ) και ο ΛΑ.Ο.Σ (θα κερδίσει 902.385), παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι εκτός Βουλής.
Μεγάλος χαμένος αντίθετα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,που είναι και ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός και που από το 4,6% στις εκλογές του2009, «εκτινάχτηκε» στο 26,89% (χάνει 2.763.550ευρώ), αλλά και η ΔΗ.ΜΑΡ (χάνει 1.164.776 ευρώ). Είναι αξιοπερίεργο, τί λύση θα βρουν για την τελευταία, προκειμένου να μην χαλάσει η μεταξύ τους συνεργασία...
Χαμένα θα είναι όμως και τα υπόλοιπα κόμματα που για πρώτη φορά μπήκαν στη Βουλή το 2012, δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (χάνουν 1.330.059) και ηΧρυσή Αυγή (χάνει 1.252.404), οι αμέσως επόμενοι εχθροί της συγκυβέρνησης, τα οποία στην περίπτωση που τα χρήματα μοιραστούν με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2009, δεν θα εισπράξουν ούτε μισό ευρώ!
Και μετά μας λένε για δικαιοσύνη,αξιοκρατία, για δημοκρατία και άλλα τέτοια παραμύθια... Κορόϊδο λαέ...
 
Ντίνος Μπάνος
taxalia.blogspot.com