Μουσουλμανική φανατίλα (κατά το ποδαρίλα) και στην Αυστραλία - Ιμάμης: "Οι άπιστοι (Χριστιανοί) προσπαθούν να μας βγάλουν από το σωστό δρόμο"

Nα μην εύχονται Καλά Χριστούγεννα στους "άπιστους" ζήτησε ιμάμης, γιατί "οι άπιστοι (Χριστιανοί) προσπαθούν να μας βγάλουν από το σωστό δρόμο".
Ο επικεφαλής ιμάμης στο μεγαλύτερο τέμενος του Σίδνεϊ προειδοποίησε τους πιστούς μουσουλμάνους να μην ευχηθούν για... 
 
 
τα Χριστούγεννα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.
Ο ιμάμης Σείχ Σαφί Γιαχιά στο τζαμί Λακέμπα, είπε στους οπαδούς του κατά τη διάρκεια της προσευχής ότι είναι «αμαρτία» ακόμη και να επιθυμούν προς τους συμπολίτες τους «καλά Χριστούγεννα» γράφει η εφημερίδα Sun-Herald.
Ο ιμάμης φέρεται να προειδοποίησε το πλήρωμα του τεμένους ότι οι «αλλόθρησκοι προσπαθούν να οδηγήσουν τους Μουσουλμάνους μακριά από το σωστό δρόμο».
Αποστάσεις από τις σκληροπυρηνικές θέσεις του ιμάμη έλαβε ο μεγάλος Μουφτής της Αυστραλίας, Ιμπραήμ Αμπού Μοχάμεντ. Όπως είπε τα σχόλια ήταν ανεύθυνα και ότι τα θεμέλια του Ισλάμ είναι η ειρήνη, η συνεργασία, η εκτίμηση και ο σεβασμός των άλλων θρησκειών.
Αλλά και άλλοι μουσουλμάνοι ηγέτες δήλωσαν ότι είναι σωστό να συγχαρούν και να ευχηθούν στους ανθρώπους των άλλων θρησκειών στις γιορτινές μέρες τους.
Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν το 1,5% του πληθυσμού της Αυστραλίας. Το ένα τρίτο από αυτούς προέρχονται από το Λίβανο.
 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
taxalia.blogspot.com