Αυτός είναι ο δολοφόνος των παιδιών του σχολείου στο Κονέκτικατ

Υπεύθυνος για την μεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία της Αμερικής, είναι ένας 20χρονος, ο ...
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ>>> 
 
 
Adam Lanza, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο μια ολόκληρη τάξη!
Τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τον 20χρονο δολοφόνο που μετά το μακελειό αυτοκτόνησε, είναι σοκαριστικά.
Ο Lanza, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ένα μοναχικό και προβληματικό παιδί, με ιστορικό αυτισμού.
Άτομα που τον γνώριζαν από κοντά, μιλάνε για ένα «περίεργο» άτομο, το οποίο ωστόσο δεν είχε δείξει ποτέ βίαια σημάδια. 
 
  
 
http://4.bp.blogspot.com/-i3npjPsKGZk/UMujLRjEU_I/AAAAAAAAZOw/-57kJhlrygM/s320/the-+Real-RYAN-LANZA.jpg 

  

Επίσης, παλιοί του συμμαθητές, τον περιγράφουν ως ένα υπερβολικά έξυπνο παιδί, που προτιμούσε να μένει μόνο του τις περισσότερες ώρες.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ. «Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ», οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.
Ο 20χρονος εισέβαλε στον χώρο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και άρχισε να πυροβολεί, προκαλώντας πανικό στους δασκάλους και στα μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο κτίριο. Τα αμερικανικά μέσα που μετέδιδαν το τραγικό γεγονός εμφάνισαν εικόνες με παιδιά να τρέχουν με κλάματα στα μάτια έξω από το κτίριο, προκειμένου να γλιτώσουν από τους πυροβολισμούς. Πλέον όλες οι οικογένειες είναι ενήμερες για την κατάσταση των παιδιών τους, καθώς για πολλή ώρα μετά το γεγονός, υπήρχαν οικογένειες που δεν γνώριζαν πού βρίσκονται τα παιδιά τους. Το FBI βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή.
Οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Νιουτάουν του Κονέκτικατ προσπαθούν να συνέλθουν μετά το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να βρει απάντηση στο ερώτημα τί ώθησε τον 20χρονο Άνταμ Λάντσα να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει 28 ανθρώπους ανάμεσά τους 20 παιδιά και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.
Η ζωή του 20χρονου θα αναλυθεί πολλές φορές τις επόμενες ημέρες καθώς οι ερευνητές αναζητούν στοιχεία από το παρελθόν του που θα φωτίσουν την υπόθεση και ενδεχομένως να δώσουν απάντηση στο τί τον ώθησε να επιστρέψει στο σχολείο που φοίτησε κάποτε και να ανοίξει πυρ.
Επισήμως πάντως, η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο Λάντσα είναι ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο αυτό στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών.
Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάντσα.
Ο Λάντσα ήταν ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής, σύμφωνα με δυο συμμαθητές του.
Στο Γυμνάσιο του Νιουτάουν ντυνόταν πιο επίσημα από τα άλλα παιδιά, συχνά με χακί παντελόνια και πουκάμισα, δήλωσε ο Τιμ Αρνον, συμμαθητής του στο Γυμνάσιο.
Ο Άρνον είπε ακόμα ότι ο Λάντσα δεχόταν πιέσεις από τους γονείς του να σπουδάσει, ιδιαίτερα από τη μητέρα του.
«Τον πίεζε πολύ να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο», είπε. Η Νάνσυ και ο Πίτερ Λάντσα χώρισαν το 2008. Ο Νταν Χολμς, ιδιοκτήτης εταιρίας στην περιοχή δήλωσε ότι η Νάνσυ Λάντσα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων και ότι κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε αγοράσει.
«Έλεγε ότι συχνά πήγαινε για σκοποβολή με τα παιδιά της. Ο Χολμς πρόσθεσε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε τη διακόσμηση της αυλής της με λαμπάκια και γιρλάντες για τα Χριστούγεννα.
«Ήταν πολύ χαρούμενη και πάντα εκτιμούσε τη δουλειά μας», πρόσθεσε. Ένας άλλος συμμαθητής του περιέγραψε τον Λάντσα ως έξυπνο μεν, αλλά χωρίς φίλους.
«Ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί. Ήμουν ο μοναδικός φίλος του στο δημοτικό. Ήταν πάντα ένα πραγματικά καλό και ευγενικό παιδί», πρόσθεσε.

Το σχολείο δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία
Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν 12 σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.
«Το σχολείο δεν θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μακελειό εάν δε γνώριζε προηγουμένως ότι ο δράστης ερχόταν εδώ», δήλωσε ο Μπιλ Μποντ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας σχολείων και πρώην εκπαιδευτικός.
Σύμφωνα με τον Μποντ, στο σχολείο του Νιούταουν συνέβη ό,τι ακριβώς και στην Αουρόρα, του Κολοράντο, όπου τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια μεταμεσονύκτιας προβολής της τελευταίας ταινίας του «Μπάτμαν», ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 58.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια μέτρα ασφαλείας είχε λάβει το σχολείο στο Νιουτάουν, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η πρόσβαση ήταν περιορισμένη για τους επισκέπτες και οι πύλες ήταν κλειστές μετά τις 09:30 τοπική ώρα.
Ο Μποντ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούν 100% μαθητές και εκπαιδευτικοί όταν κάποιος ανοίγει πυρ. Όπως είπε, ακόμα και ένας φρουρός και οι κλειστές πύλες δεν θα σταματούσαν το δράστη.