8.500 δάσκαλοι με ... ψυχικές διαταραχές!


Ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς φαίνεται να πάσχει από κάποιας μορφής διαταραχή με αποτέλεμα να είναι αδύνατη η παραμονή του στις αίθουσες. Σύμφωνα με την εφημερίδα “το ΕΘΝΟΣ”, εκτός εκπαίδευσης αναμένεται να βρεθούν όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ήδη ειλημμένη και υπολογίζεται οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα «πάρουν απολυτήριο» να φτάσουν τους 8.500.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι 2.500 από αυτούς, ...
 


οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει… ψυχική αδυναμία! Το ποτάμι θα σαρώσει κι εκείνους που καταγράφονται ασθενείς, απλώς και μόνο για να «λουφάρουν» και να αποφύγουν τη διδασκαλία, γεγονός που στο παρελθόν συνέβαινε κατά κόρον… Τα αριθμητικά στοιχεία σοκάρουν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, πολλαπλασιαζόμενη μάλιστα επί έτη και έτη!
Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.


ethnikismos.net