Πρόεδρος των Τσάμηδων: "Θα πάμε την Ελλάδα στο Στρασβούργο, ο νόμος του εμπόλεμου κρατάει όμηρο τις περιουσίες μας" - Να μας πάτε όπου θέλετε... Να δείτε όμως που θα σας στείλουμε εμείς...!

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται!
Από την μία δηλώνει πως το αλβανικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει ψήφισμα για το «τσάμικο ζήτημα» και από την άλλη απειλεί πως θα πάει την Ελλάδα στο δικαστήριο του Στρασβούργου για μαζική καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παράλληλα ζητάει –για άλλη μια φορά- την επιστροφή των τσάμηδων στην γη των προγόνων τους και καλεί την Ελλάδα να ζητήσει δημοσίως συγνώμη αναγνωρίζοντας την γενοκτονία εις βάρος του τσάμικου πληθυσμού. ...
 
 
 
 
Αποκαλύπτει επίσης τον λόγο που ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει την άρση του νόμου για την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο νόμος αυτός κρατάει όμηρο τις περιουσίες των τσάμηδων! Αναφερόμενος στο τσάμικο ψήφισμα που αναμένεται να εγκριθεί από το αλβανικό κοινοβούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 υποστήριξε πως περιμένει μόνο μια αρνητική ψήφο αφήνοντας να εννοηθεί τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε ξεχνώντας όμως πως στην Αλβανική Βουλή υπάρχουν και άλλοι βουλευτές ελληνικής καταγωγής όπως ο Σπύρος Ξέρας, ο Βαγγέλης Τάβος και ο Κώστας Μπάρκας, εκτός κι αν ο πρόεδρος των Τσάμηδων ξέρει κάτι παραπάνω που εμείς δεν ξέρουμε!

Μάλιστα δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελληνική Μειονότητα τονίζοντας πως το μόνο τους πρόβλημα είναι ο Ντούλες. Όσων αφορά τις προεκλογικές συνεργασίες για τις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως «έφαγε πόρτα» από τον Μπερίσα κι αφήνει να εννοηθεί πως θα συνεργαστεί και με τον διάβολο για την επίλυση του «τσάμικου ζητήματος»!

Διαβάστε την συνέντευξη στην Aftonomi.gr

 
 
stoxos.gr