Στην Κροατία οι διεφθαρμένοι πρωθυπουργοί μπαίνουν φυλακή. Στην Ελλάδα;


Εντύπωση πρέπει να προκάλεσε στους καλοβολεμένους πολιτικάντηδες της Ελλάδας η είδηση πως ο πρώην πανίσχυρος πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβο Σάναντερ καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Ζάγκρεμπ σε κάθειρξη δέκα ετών σε μια δίκη στην οποία κατηγορούνταν ότι δωροδοκήθηκε με δέκα εκατομμύρια ευρώ από τη μεγάλη ουγγρική ενεργειακή εταιρία MOL, το 2008, και από μια αυστριακή τράπεζα, την Hypo Alpe Adria Bank, το 1995. ...





"Ο κατηγορούμενος Ίβο Σάναντερ καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών", δήλωσε ο δικαστής Ιβάν Τούρουντιτς, ενώ ο πρώην αρχηγός της κυβέρνησης (2003-2009) άκουγε σκυθρωπός την ετυμηγορία. Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως είναι ένοχος και έχει απορρίψει τη δίκη του λέγοντας πως έχει πολιτικά κίνητρα. Ο Σάναντερ είναι ο ανώτερος κρατικός αξιωματούχος που καταδικάζεται για διαφθορά σε ένα μελλοντικό κράτος μέλος της ΕΕ. Η Κροατία πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2013.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι πως αυτοί που ευθύνονται για την εθνική προδοσία του μνημονίου, κατασπατάλησαν και ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία και καταδίκασαν σε εξαθλίωση τον Ελληνικό Λαό αναπόφευκτα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.