Φύκια για μεταξωτές κορδέλες και από τον Κωστή Χατζηδάκη

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες για τους δανειολήπτες που χάνουν και τα σπίτια τους μετά από το όποιο εισόδημά τους και την δουλειά τους. Αν παρακολουθούσες βέβαια τα δελτία ειδήσεων των καναλιών θα πίστευες πως η σωτηρία ήρθε προσωποποιημένη στο πρόσωπο του κ. Κωστή Χατζηδάκη. 
Όλα τα «φρουτάκια» των παραθύρων συνεπικουρούσαν τους παρουσιαστές σε μια συνολική ...
 



προσπάθεια να μας πείσουν εμάς που τα σπίτια μας έχουν απαξιωθεί μετά τα απανωτά χαράτσια και που χρωστάμε πολύ περισσότερα σε δάνεια από ότι αξίζει το σπίτι μας, ότι ήρθε η σωτηρία μας. Κατά περίεργο τρόπο ακόμα και οι πολίτες των οποίων την γνώμη είχαν ζητήσει δημοσιογράφοι των καναλιών συμφωνούσαν μαζί τους. Βέβαια η ερώτηση δεν παίχτηκε ποτέ. Μόνο την απάντηση ακούσαμε (πάντα θετική!) που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δοθεί και σε πάμπολλα άλλα ερωτήματα.
Τι κάνατε λοιπόν κ. Χατζηδάκη στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών; Μια ακόμα τρύπα στο νερό, ένα πυργάκι στην άμμο φτιάξατε με τα κουβαδάκια σας και το παρουσιάσατε μέσω της ενορχηστρωμένης τροϊκανικής και εγχώριας προπαγάνδας ως τα κυκλώπεια τείχη των Ατρειδών. Άλλος ένας εκ των ανεπάγγελτων καρεκλοκένταυρων των Βρυξελλών και τα τελευταία χρόνια και των Αθηνών δεν είστε; Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Δουλεύετε και εσείς για το τραπεζικό και πολιτικό κατεστημένο που διαφεντεύει αυτή την χώρα και τους πολίτες της δεκαετίες τώρα. Το ίδιο ακριβώς που σας πήρε από το χεράκι νεολαίο ακόμα, σας τάισε στις Βρυξέλλες, σας έφερε πίσω κατόπιν και σας έχρισε βουλευτή πρωτοκλασάτο και Υπουργό. Τα γραμμάτιά σας προς τα ποιόν είναι λοιπόν; Σίγουρα όχι προς τον Ελληνικό Λαό. Σίγουρα όχι προς τους δανειολήπτες που ενώ τους καταδικάζετε να χρωστούν ες αεί και οι ίδιοι και τα παιδιά τους – τα 99 χρόνια είναι τρεις με τέσσερις γενιές, έχετε το θράσος να το παρουσιάσετε και σαν σωτήρια επέμβαση. Ναι, αλλά μόνο για τις τράπεζες που δανείζουν το κόμμα σας, τα στελέχη σας και όπου χρωστάτε συν γυναιξί (όσοι έχετε …) και τέκνοις.
Πού είναι το πλαφόν στο 30% του εισοδήματος για οποιαδήποτε πληρωμή σε δανειακές υποχρεώσεις; Πού είναι το πάγωμα χωρίς πανωτόκια οποιασδήποτε δόσης για όσους διαβιούν κάτω από τα επιτρεπτά εισοδηματικά όρια; Πού είναι το κούρεμα των δανείων των πολιτών στις πραγματικές εμπορικές αξίες και σύμφωνα με τα εισοδήματά τους; Mόνο τους Έλληνες ομολογιούχους λοιπόν είχατε το περισσό θράσος να σφαγιάσετε στον βωμό της απληστίας και της διατήρησης των «κεκτημένων» (έτσι νομίζετε!) θέσεων και προνομίων σας; Δείτε όμως τι έπαθε ο Βενιζέλος στην επίσκεψή του στην οδό Ομήρου. Ο Λαός ξυπνάει, οι ομολογιούχοι των οποίων τους κλέψατε τις οικονομίες δεν περιμένουν πια από κανέναν για να βρουν το δίκιο τους παρά μόνο από τους εαυτούς τους. Κακήν κακώς φυγαδεύτηκε μέσα στην αλεξίσφαιρη λιμουζίνα τους ο κ. συνταγματολόγος (ποίου συντάγματος αλήθεια;) των Μνημονίων και της λίστας Λαγκάρντ. Έλληνίδα και  Έλληνα, μόνο μια γνήσια Λαϊκή – Πατριωτική – Εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής πρόκειται να σου δώσει αυτό που δικαιούσαι. Την περιουσία σου, το σπίτι σου, την οικογένειά σου, την εργασία σου, την χώρα σου! Καμία άλλη και ποτέ!

Οικονομικός Παρατηρητής