ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ! - Κλαίνε και οδύρονται οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απόφαση του Σ.τ.Ε. για την Ιθαγένεια

Ασυγκράτητη οργή των Οικολόγων για την απόφαση του Σ.τ.Ε. για την Ιθαγένεια και βαριές εκφράσεις εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. "Εθνοφύλακες" χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τους Ανώτατους Δικαστές που "αναβιώνουν τον φασισμό" !
Διαβάστε την ανακοίνωση:

 
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο σε ρόλο εθνοφυλακής για την ιθαγένεια
...ενώ ο φασισμός και η στοχοποίηση των ξένων αναβιώνει

Σχετικά με την αναστολή της εφαρμογής του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, σχολίασε:

«Κίνδυνος για τη Δημοκρατία δεν είναι η δια της ψήφου συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν, ανθρώπων που διαμένουν μόνιμα (και νόμιμα) σ' ένα τόπο. Ούτε η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά που γνώρισαν την Ελλάδα σαν πατρίδα τους και μεγαλώνουν με την ελληνική παιδεία. Κίνδυνος για τη δημοκρατία μας είναι η ερμηνεία του Συντάγματος από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με αντίληψη εθνοφυλακής. Κίνδυνος είναι να γυρίζουμε και θεσμικά την πλάτη σε όσους θέλουν και νιώθουν την Ελλάδα σπίτι τους, την ώρα που ο φασισμός οδηγεί την κοινωνία στη στοχοποίηση των αλλοδαπών ως εχθρών.

Ασύμβατη θεσμικά είναι και η στάση του Πρωθυπουργού να "παγώνει" Νόμο του κράτους, πριν ακόμα δημοσιευθεί επίσημα η σχετική απόφαση. Επί της ουσίας ο ίδιος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ νόμιμων και παράνομων μεταναστών, ενώ προεκλογικά παραπλανούσε υποστηρίζοντας πως ο νόμος για την ιθαγένεια "καθιστά την Ελλάδα «μαγνήτη» για την προσέλκυση παράνομων μεταναστών"»



Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων