Η βαθιά υποκρισία της αριστεράς

Τα μέτρα την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκαν από συνολικά 153 βουλευτές με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς να δηλώνουν απλώς «παρών». 
Όλα αυτά φυσικά ως μία μεσοβέζικη και πρόχειρη λύση επίλυσης του διλήμματος «μέτρα και πολιτική καταστροφή» ή «άρνηση των μέτρων και αποβολή από την κυβέρνηση».
Χθες το βράδυ παιζόταν το δεύτερο μέρος του «δράματος», όπου...
 




ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός, ο οποίος «προβλέπει» τα μέτρα, δηλαδή απαιτεί την εφαρμογή τους, προκειμένου να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και η Δημοκρατική Αριστερά στον προϋπολογισμό ψήφισε ευθαρσώς «Ναι».
Και το ερώτημα είναι το εξής, «σύντροφοι»: Αφού δεν ψηφίσατε τα μέτρα, γιατί ακριβώς ψηφίσατε τον προϋπολογισμό που απαιτεί την εφαρμογή τους; Η απάντηση είναι, φυσικά, απλή. 
Η ψήφιση των μέτρων είχε υψηλό πολιτικό κόστος για την αριστερά που θα ξεφτιλιζόταν οριστικώς και αμετακλήτως ανοίγοντας το έδαφος για δυνάμεις πραγματικά αντισυστημικές, δηλαδή για την Χρυσή Αυγή. 
Με αυτό τον φόβο και το δεδομένο ότι «κουτσά στραβά» θα μαζεύονταν τα «κουκιά» για τα μέτρα, αποφάσισαν η Δημοκρατική Αριστερά να ψηφίσει «παρών», αφήνοντας βέβαια και μια εφεδρεία. Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανου που είχε πει ότι θα ψηφίσει «παρών», εκτός και αν βρεθεί κάποιος και ψηφίσει «όχι». 
Κοινώς άμα κινδύνευαν να μην περάσουν τα μέτρα θα ενεργοποιούταν η «εφεδρεία» της Δημοκρατικής Αριστεράς, στον αριθμό που φυσικά απαιτούταν.