Έκτακτο μέτρο...! - Βαριά οπλισμένες μονάδες με τεθωρακισμένα τζιπ βγάζει στους δρόμους η αστυνομία...


Σε νέο σχέδιο για να πλήξει την λεγόμενη "βαριά" εγκληματικότητα, προχωρά η Αστυνομία. Ειδικές ομάδες με περίπου 100 αστυνομικούς, οπλισμένους σαν αστακούς, όπως λέει η φράση, θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν κακοποιούς όπως οι ληστές με τα καλάσνικοφ....




Σε τηλεφωνική επικοινωνία του News 247 με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ για τις ειδικές ομάδες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ενίσχυση και ισχυροποίηση της γνωστής ΟΠΚΕ, της Ομάδας δηλαδή Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

Άλλωστε, το είχε εμμέσως πλην σαφώς προαναγγείλει και ο ίδιος ο υπουργός λίγες ημέρες πριν, ενώ ακουγόταν έντονα από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ πως "σε λίγο καιρό θα υπάρξουν αλλαγές στην ΟΠΚΕ".

Η ευρύτερη αναδιάρθρωση η οποία επιχειρείται, μειώνει στις περίπου 800 από τις περίπου 1300 που είναι σήμερα.

Οι πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζονται και διμοιρίες "άμεσης επέμβασης" σε έκτακτες καταστάσεις, όπως επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, απόπειρες εισβολής σε κυβερνητικά κτίρια ή άλλες ανάλογες ενέργειες.

Όπως φαίνεται η ΟΠΚΕ θα μετατραπεί σε μία άλλου είδους ομάδα, με "προσωπικό" 100 ανθρώπων και όχι 130 που είναι σήμερα, στην Αθήνα, πολύ βαριά οπλισμένους και με αποκλειστικό στόχο τη βαριά εγκληματικότητα, τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς.

Υπάρχει και ένα ζήτημα ως προς τα οχήματά της υπό αναδιάρθρωση υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επαληθευθεί επίσημα, η νέα ΟΠΚΕ θα χρησιμοποιεί υπέρ - θωρακισμένα τζιπ, 5000 κυβικών, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 300.000-500.000 ευρώ έκαστο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα έχουν τέτοια θωράκιση ώστε να αντέχουν μέχρι και σε χειροβομβίδες.

Να επισημανθεί πως εν τω μεταξύ, ετοιμάζονται πυρετωδώς οι επιχειρησιακές ομάδες ταχείας επέμβασης και θα λειτουργούν ως εξειδικευμένες διμοιρίες ΜΑΤ.




news247.gr
stoxos.gr
elnewsgr.blogspot.gr