Σφάζονται ακόμα στο «μικρό» ΠΑΣΟΚ για τις κρατικές καρέκλες


Παραιτήθηκε ο Γερανίδης από Διευθυντής της Κοινοβ. Ομάδας
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μίκρυνε πολύ στις πρόσφατες εκλογές και οι δημοσκοπήσεις να το δείχνουν ακόμα μικρότερο, αλλά για τους κρατούντες την κομματική εξουσία άλλο είναι το θέμα.
Είναι η διανομή των κρατικών θέσεων που «αναλογούν» σε κάθε κόμμα της συγκυβέρνησης (ποσόστωση). ...




Υπεύθυνος από τον διορισμένο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ για να συντονίσει αυτή την «επιχείρηση» είναι ο εξ απορρήτων, διαχρονικός και αμφιλεγόμενος συνεργάτης του Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης.
Ο Σ.Αγγελούδης ορίστηκε με την ανάληψη της Προεδρίας του κόμματος από τον Ε.Βενιζέλο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού, μια θέση που δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και δημιουργήθηκε φωτογραφικά και αυθαίρετα γι αυτόν, μετά από ισχυρές αντιδράσεις μέσα στον στενό κύκλο των στελεχών που στήριζαν τη νέα ηγεσία, για να μη τοποθετηθεί στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου.
Συγχρόνως ανανεώθηκε από τη νέα Κυβέρνηση η θητεία του στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Αρκετές φορές έχει συμμετάσχει σαν εκπρόσωπος του κόμματος στην τριμερή επιτροπή των συγκυβερνώντων κομμάτων για διάφορα θέματα.
Σαν υπεύθυνος για την «αξιοποίηση» στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις διοίκησης στο κράτος ενέγραψε στο ενεργητικό του τη διασφάλιση από το Υπουργείο Υγείας της παραμονής των διοικητών των νοσοκομείων που είχε ορίσει το ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι ο απόλυτος άρχων στο «φύτεμα» των ημετέρων στο Κράτος.
Επειδή η διαδικασία της «αξιολόγησης» των Δ.Σ. των διαφόρων φορέων του δημοσίου είναι σε εξέλιξη από την Κυβέρνηση, τα παζάρια για τα πρόσωπα καλά κρατούν και ο Αγγελούδης κάνει υπερωρίες.
Όποιο στέλεχος έδειξε «καλή» συμπεριφορά και «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» της νέας ηγεσίας έχει πιθανότητες να παραμείνει ή να αναλάβει μια καλή θέση στο δύσμοιρο κράτος (διοικητής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος), από αυτές που αναλογούν στο ΠΑΣΟΚ.
Αυτό όμως φαίνεται να μην αρκεί !
Πρέπει να έχει και καλές σχέσεις με τον ίδιο τον Αγγελούδη ! Το πρώτο θύμα αυτής της σύγκρουσης για της «καρέκλες» είναι ο Βασίλης Γερανίδης. Παλιός βουλευτής και από τους βασικούς υποστηρικτές του Βενιζέλου (οργανωτικό ογκόλιθο τον είχε αποκαλέσει δημόσια ο Β.Β.).
Ο Γερανίδης όπως είναι γνωστό ανέλαβε μετά τις τελευταίες εκλογές Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Επειδή όμως φαίνεται ο ρόλος αυτός του έπεφτε λίγος, διεκδίκησε τη θέση του Διοικητή του ΕΛΓΑ (οργανισμός ελληνικών γεωργικών ασφαλίσεων). Θέση ζηλευτή πέρα από τον οικονομικό παράγοντα και για το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος αν χρησιμοποιηθεί παλαιοκομματικά και πελατειακά. Εκεί όμως έπεσε πάνω στον Αγγελούδη, άσπονδο «φίλο» του όλα αυτά τα χρόνια, με πολλές συγκρούσεις μεταξύ τους στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο. Το βέτο του Αγγελούδη έφθασε στο Βενιζέλο και ακολούθησε η παραίτηση του Γερανίδη από τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικές Ομάδας. Το γεγονός της παραίτησης όχι μόνο δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά διακωμωδήθηκε κιόλας με εκφράσεις στην Ιπποκράτους με εκφράσεις του τύπου: «και ποιος κατάλαβε μέχρι τώρα ότι υπήρχε Διευθυντής στην Κ.Ο.;» ή «έλα μωρέ ποια Κ.Ο., αυτό το μπάχαλο;» κλπ
Την ίδια θέση διεκδίκησε σύμφωνα με πληροφορίες και έτερος πρώην βουλευτής, ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, παλιός «αστέρας» του «αγροτικού κινήματος», αλλά απορρίφθηκε λόγω παπανδρεϊκού παρελθόντος.
Βλέπετε ο κ. Θ.Σαρρής που είναι τώρα Διοικητής του ΕΛΓΑ και έχει πετύχει να μην είναι ελλειμματικός ο οργανισμός για πρώτη φορά, έχει ανακαλύψει τις ρεμούλες του παρελθόντος και παίρνει πίσω τις παράνομες λαμογίστικες αποζημιώσεις, δεν «καλύπτεται» πια από το «αξιοκρατικό» ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι πολιτικάντης του πελατειακού συστήματος και κυρίως δεν πήγε να δώσει διαπιστευτήρια στον Βενιζέλο ή στον «αντιβασιλέα» Αγγελούδη. Η απόφαση ελήφθη, θα αντικατασταθεί, διότι δεν μπορεί να «μετράει» στην ποσόστωση που έχει δοθεί στο ΠΑΣΟΚ από τον Σαμαρά.
«Αν τον θέλετε χρεωθείτε τον εσείς», είναι η συνήθης έκφραση που ακούγεται δια στόματος Αγγελούδη, προς τη Νέα Δημοκρατία, στη διαπραγμάτευση σε παρόμοιες περιπτώσεις ικανών, έντιμων και αποτελεσματικών στελεχών, που ήδη κατέχουν κάποια υπεύθυνη θέση, όπως ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Α.Ζηλιασκόπουλος, που «κινδυνεύει» και αυτός με αντικατάσταση από κάποιον «μαυρογιαλούρο» πρώην βουλευτή.
Η σήψη του παλαιοκοματισμού, της πελατοκρατίας και της παρεοκρατίας καλά κρατεί στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης και σωτηρίας μέσα από το όζον πτώμα του ΠΑΣΟΚ.
Ο πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού έχει ανάγκη από ένα ΝΕΟ σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό ευρωπαϊκό κόμμα.
ΤΑ



taxalia.blogspot.com