Αντιμέτωπο με κίνδυνο αναστολής λειτουργίας το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στη Θεσσαλονίκη

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του βρίσκεται το παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στη Θεσσαλονίκη, λόγω της καθυστέρησης του διορισμού διοικητή. Το παραπάνω επισημαίνεται σε επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών- Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας προς τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Η καθυστέρηση της τοποθέτησης νέου διοικητή έχει ως αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΑΤ για την αντιμετώπιση των πάγιων και λειτουργικών αναγκών του φορέα...




Λόγω της συνεχούς αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών, όπως διατροφής, θέρμανσης, φύλαξης φροντίδας και μεταφοράς των τυφλών μαθητών, καθώς και της διαρκούς υποβάθμισης των εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών και όλων των υπηρεσιών κατάρτισης των φορέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των οικότροφων και των υποστηριζόμενων τυφλών, επισημαίνουν τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Οι προμηθευτές αποφεύγουν πλέον συστηματικά να εμπλακούν σε οποιασδήποτε μορφής συναλλαγές με δημόσιους φορείς τους οποίους θεωρούν αναξιόπιστους, το ίδιο και κάθε είδους τεχνικοί που είναι απαραίτητοι για τη συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και υποστηρικτικών συσκευών. Το οδυνηρότερο όμως των προβλημάτων εντοπίζεται στη μαζική αποχώρηση των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται τον τελευταίο καιρό λόγω των γνωστών συνθηκών που δημιουργούν ανασφάλεια σε όλους γενικά τους μισθωτούς».


Τέλος στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο άμεσο μέλλον και για πολλούς μήνες, τα οποία θα οδηγήσουν στην προσωρινή η οριστική αναστολή λειτουργίας του ΚΕΑΤ.